Speciaal voor alle bokken en bokkinnen; springbokken, steenbokken, pronkbokken en zondebokken. Sinds 1998 wordt het Knillis Bier gebrouwen in Sint Michielsgestel ter ere van de 11e verjaardag van de Gestelse Knillis. Ons Knillis Bier is een bovengistend bier met 6,5% alcohol. Onder de uitgekiende mix aan ingrediënten vind je onder andere twee soorten mout - pilsmout en een vleugje caramelmout - en een grote variatie aan kruiden. Door het gebruik van de juiste gisten hebben we er nog een vleugje fruit aan toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat Knillis Bier een ferm, pittig en ongeëvenaard bier is geworden. Na een natuurlijke klaring wordt Knillis Bier ongefilterd gebotteld, direct klaar om van te genieten.
Wa'n gehannes! In tegenstelling tot wat vele bekende van brouwerij Mieghelm denken, is dit bier niet vernoemd naar een van de brouwers: Han. Het bier dankt zijn naam aan het feit dat er flink “gehannest” is met het brouwsel voordat John & Han echt tevreden waren. Uiteindelijk ontstond een stevig blond bier met 8.5% alcohol. Net als onze andere bieren is het Hannes bier bovengistend.
De Tripel van Brouwerij Mieghelm is bovengistend en bevat 8% alcohol. Hiervoor zijn 2 soorten mout gebruik, pilsmout en een zwaardere gekaramelliseerde mout waardoor onze specifieke kleur ontstaat Er wordt gebruik gemaakt van 2 hopsoorten waardoor deze tripel een kenmerkende smaak krijg van licht fruit met tonen van Citrus en noten. Onze Tripel is gemaakt voor stoere mannen en vrouwen die wel tegen een stootje kunnen en een uitdaging niet uit de weg gaan. Geen lichtzinnig biertje, lekker stevig en vol van smaak.
Het Brabants Buikske is een bovengistend donker bier met 7% alcohol. De uitgekiende mix aan ingrediënten bestaat uit 3 soorten mout, pilsmout , caramelmout en een kleine hoeveelheid extra donker gebrande mout welke de donker kleur aan het bier geeft. Het is een lekker zoet biertje met lichte tonen van chocola. Door het gebruik van de juiste gisten hebben we er nog een vleugje fruit aan toegevoegd. Dit alles maakt maakt het Brabants Buikske tot een heerlijke dubbel. Door de lekkere zoete smaak komende van de suikers zorgen voor een gezonde blossen op de wangen.
Tijdens het eerste prille begin van de brouwerij was het streven van de brouwer en grondlegger van de brouwerij, Thijs van den Helm, om het eerste gemaakte biertje klaar en drinkbaar te hebben op zijn 50e verjaardag , dit was in het begin van de jaren negentig , tot op heden hebben we de naam en het recept nooit aangepast. De Abraham is een blond bier, net als onze andere bieren bovengistend en bevat 5% alcohol. De ingrediënten is de traditionele mout. Door het maischschema halen we zoveel mogelijk de natuurlijke suikers eruit om samen met 2 hopsoorten en de juiste gist hiervan een fruitig, licht kruidig, biertje te maken wat een frisse afdronk geeft aan dit biertje. De Abraham hoort bij de historie van de brouwerij en daar zijn we trots op.
Met de zomer in aantocht mag een wit biertje eigenlijk niet ontbreken in ons assortiment. Onze Withelm is een bovengistend bier met 6,5% alcohol. Door het toepassen van een krachtige hop in combinatie met koriander en zoethout ontstaat er een fruitige bitterheid welke verrassend is voor een wit biertje. Door de gebruikte gist worden er nog lichte tonen van noten , banaan en appel aan toegevoegd. Kortom, onze Withelm is anders dan andere witbieren, lekker anders! Laat het goede weer maar komen en zet de stoelen maar buiten op het terras. Genieten maar.
Het SmidsBier is een blond bier, net als onze andere bieren bovengistend en bevat 5% alcohol. De ingrediënten is de traditionele mout. Door het maisschema halen we zoveel mogelijk de natuurlijke suikers eruit om samen met 2 hopsoorten en de juiste gist hiervan een fruitig, licht kruidig, biertje te maken wat een frisse afdronk geeft aan dit biertje.