Prachtige unieke whisky’s

The Balvenie Frenck Oak 16 yrs

Balvenie 16 years French Oak betreft een limited edition uitgave van de Balvenie Distillery met een primeur; dit is de eerste single malt whisky van de distilleerderij die gefinisht is in vaten van ex-Frans eiken. De vaten die zijn gebruikt, waren voorheen gevuld met Pineau des Charentes wijn. Dit is een wijn die men van niet-gefermenteerde druivensap maakt en waaraan cognac eau-de-vie wordt toegevoegd om het daarna te laten rijpen. Kortom, dit is een bijzondere expressie die je op geheel nieuwe wijze kennis laat maken met de whiskystijl van The Balvenie.

Tomintoul Finished in Sauternes wine casks limited 2004 edition.

Deze Tomintoul heeft zestien jaar gerijpt, inclusief een finishing spell in Sauternes wijnvaten. Het proces zorgt voor een traditionele Speyside met een vleugje fluweelachtig fruit. Iets meer dan vijfduizend flessen werden vrijgegeven.

Smokehead Twisted Stout

Smokehead Twisted Stout Islay Single Malt Whisky is waar het beste van twee werelden samenkomen. Het vurige en turfachtige karakter ontmoet een zoete, zijdezachte stout. Een heerlijke single malt die gedeeltelijk op stout vaten heeft gerijpt. Het resultaat is net zo verdraaid als dat uw smaakpapillen zullen zijn. Wees er snel bij, want op=op!